No perfect women

Jezelf vergelijken (of jaloers zijn) huh? Nee, dat doe ik niet hoor!
Maar eerlijk is eerlijk, iedereen doet het (ik ook).
Er is altijd wel een aanleiding om jezelf te vergelijken met een andere vrouw/moeder.
Je toch even vergelijken met een andere “ambitieuze” vrouw, een moeder waarvan je ziet dat zij alles eventjes zo makkelijk doet, een mooier huis, een gezellig gezin (zo komt het dan over) en ik kan zo wel doorgaan met deze lijst.

Maar waar begon het eigenlijk? Nou, in de bijbel bij Adam en Eva en die boom waar ze niet aan mochten zitten van God. Tja, dan is de verleiding toch even te groot om er toch wel even aan te zitten en een hapje te nemen.
Het was maar één boom…..

En dat ging door met hun kinderen waar Kaïn zijn broer doodde uit…. jaloezie.
Het zit in de menselijke natuur om te vergelijken, ontevreden zijn en iets anders willen hebben dan dat ze al bezitten.

Het wordt nog meer versterkt door middel van social media en alle foto’s die online voorbij komen. Ik heb hier al over geschreven in een eerdere blog over JOMO en FOMO.
Maar dat FOMO merk ik om mij heen wordt steeds erger. En leeftijd maakt hier niet uit. Al is het bij de jonge generatie nu zeker wel een groot probleem geworden.

Verlangen naar het “andere” zorgt ervoor dat we eigenlijk ontevreden zijn over het onze. Ons echte huis, onze echte echtgenoot, onze echte kinderen en onze echte lichaam.
En eigenlijk doen we het terwijl we het vaak niet eens meer zelf merken. Het sluipt erin.

Ontevredenheid wordt een teleurstelling en een teleurstelling uiteindelijk een desillusie. Desillusie kan niet worden opgelost, want de dingen waar je naar verlangt, het perfecte huis, de perfecte baan, het perfecte gezin bestaat gewoon niet.

Wij vrouwen twijfelen ook vaak aan onze mogelijkheden.
We vragen ons vaak af, kan ik het wel? Wat als….
Wat als ik het verkeerde zeg, wat als deze baan mij te hoog is, wat als ik toch full-time ga werken als moeder, komt het dan wel goed met mijn kinderen?
En heb ik wel het goede in huis om een moeder / partner te zijn? Kan ik het allemaal wel?

Kijken naar wie we WEL zijn in plaats van te kijken wie we NIET zijn.

Onzekerheid laat ons constant op zoek gaan naar vrouwen die volgens ons wel: slimmer, creatiever, slanker, geduldiger (en ga zo maar door) zijn.

Maar vertrouwen ontstaat wanneer we onze sterke en zwakke punten omarmen.
Alles van jou maakt wie je bent. Jij bent UNIEK!
En zo vinden we tevredenheid in “zijn wie we zijn en niet wie we niet zijn“.

Ik weet dat het niet zo makkelijk is om je mindset te veranderen en ik zal er zeker nog vaker over schrijven hoe je wel je mindset kan veranderen, maar je kan er wel vaker om denken mocht je toch onzeker zijn in een situatie, je vertrouwen even kwijt bent of jaloers zijn.
Bedenk ook dat het de buitenkant is die je alleen ziet van iemand …… and nobody is perfect!

Update 2

Zomer voorbij en de herfst gaat bijna alweer beginnen!
En ik ben nog steeds bezig met het opbouwen van mijn uren in mijn reguliere baan. Zo merk ik wel dat het nog steeds niet gaat zoals ik het gewild zou hebben. Maar acceptatie is daarbij heel belangrijk! De ene dag gaat het beter dan de andere en daar moet ik rekening mee houden voorlopig.

Houdt nog steeds in dat ik totdat ik 100% beter ben, nog niet aan het werk kan als coach.
Wat ik wel ga doen is bloggen. Ik blogde vroeger heel veel met mijn website: InspriredDutchMom en dat is iets wat ik weer wil voortzetten op deze website.

Houdt dus in dat ik mijn website opnieuw ga opzetten, nu meer gericht op het bloggen over diverse onderwerpen zoals HSP, natuur, wat zegt de Bijbel over bepaalde onderwerpen, over het moeder zijn, rust in je leven en dit alles combineren met je werk en gezin.

Ook op social media ga ik mijn feed veranderen en hoop dat je mij hier en daar zal ontmoeten!

Herstel en afwachten….

Het is even geleden sinds mijn vorige blog. Mijn herstel is gelukkig wel aan de betere hand en werk ik nu al een paar uur per week in mijn reguliere baan. En is voor mij nu de prioriteit van herstel voordat ik weer ga starten als coach.

In de vorige blog heb ik al aangeven dat ik waarschijnlijk mijn coaching een andere invulling wil gaan geven maar herstel staat nu voor mij nog op nummer 1!
Daarom heb ik besloten dat ik even een stap terug neem in Social media en merk ik nu dat ik in een “woestijn”modus (rust) zit. En voel ik dus dat ik letterlijk moet wachten…. Welke stappen wilt God samen met mij nemen? Want ik kan wel graag wat willen (op mijn tijd) maar is dat wel het juiste moment?

Jezus moest bijvoorbeeld 30 jaar “wachten” totdat God Hem riep om dat te doen waar Hij op de aarde voor was gekomen. En dat deed Hij 3 jaar. En dan denk je, waarom moest Hij 30 jaar wachten? Wat een tijdsverspilling. Maar God vond dat het toen tijd was voor Jezus.
Of Moses en Jozef die door allerlei situaties moesten gaan voordat ze daar waren waar zij moesten zijn en klaar waren om de dingen te doen die God voor hun al had voorbereid.

Soms moet je ergens doorheen zodat je kan groeien in geloof, sterker maken voor wat God voor jou heeft in petto. Niet iedereen is voor hetzelfde geschikt in het leven, daarom heeft Hij ook jou zo uniek en mooi gemaakt. En misschien denk je, kan ik het wel waar God jou voor roept, want ik ben …. en ….. (onzeker en ???). Maar God weet dat je het kan en het is NOOIT God die twijfelt aan jouw competenties en talenten, maar het is je eigen gevoel en je eigen negativiteit die dan naar boven komt. Maar die is NIET van God. Dus dan mag je weten en staan in geloof dat het NIET de waarheid is al die negativiteit en onzekerheid of hoe je je ook voelt.

Het is eigenlijk niet “wachten” op wat Gods plan is voor jou, maar “in afwachting zijn” voor wat Hij voor jou heeft!

Ik weet dat God met iedereen een plan heeft. Je bent hier op aarde niet zomaar om rond te zwerven zonder doel. Maar het is aan ons om die relatie met Hem te hebben (door middel van bidden en lezen uit de Bijbel) en om dichterbij Hem te komen en dan zal je ook merken waar je staat in je leven. Echt luisteren naar Zijn Stem!

Als herstel langer duurt….

Ja, als herstel langer duurt en je keuzes moet maken.

Helaas is dat voor mij het geval op dit moment en ben ik al 9 maanden thuis in verband met mijn hernia. Ik ben geopereerd (eindelijk) eind oktober zoals ik al eerder had geschreven, maar helaas is dat niet helemaal 100% goed gegaan. Waarna ik dus vanaf half januari 3 injecties heb gekregen in mijn rug.  Gelukkig hebben deze wel iets gewerkt (yes!) en ben ik sinds een paar weken begonnen met medische fitness bij mijn fysiotherapeut.  In een groepje een uurtje aan de slag, maar op een laag tempo en aangesloten naar mijn behoefte. Ze staat er dus de hele tijd naast 🙂 Voel me als ik daar ben alsof ik alles aan kan en gelijk ook de halve marathon, maar nee…. na een paar minuten op het ene apparaat en een paar minuten een andere en nog een aantal grondoefeningen ben ik kapot en ben ik blij als ik weer thuis een bakkie koffie kan drinken 😉  Maar goed, het feit dat ik daar mee bezig ben vind ik al helemaal geweldig (de spierpijn de dagen erna minder). Een begin moet er altijd zijn!

En vandaag keek ik naar Transparant van Family 7.  (Wil je dit ook een keer kijken, via de website van Family 7 kan je ze allemaal terugkijken en zelf ik heb er een boekje bij gekocht: Ga voor Goud. Waar je na het kijken van de aflevering, doorgaat met nog verdieping en persoonlijke vragen.) En vandaag ging het over: volharding.  “Als herstel langer duurt….” verder lezen

Lagom in je leven

Ik heb net een boek uitgelezen: Lagom. Het Zweedse leven. Wat houdt het woord “Lagom” in en hoe zien de Zweden het leven en vullen zij het in. Ik moet eerst zeggen dat ik veel lees over hoe je je leven kan invullen en veranderen. En ik vind dat je van zulke boeken altijd leert en dan de dingen die jou aan spreken kan gaan toepassen in je eigen leven en veranderen!

“Lagom in je leven” verder lezen

Nieuwe werkweek

Of je nu werkt of niet, op maandag begint de werkweek weer en voor velen in dit nieuwe jaar weer voor het eerst (helaas… ;-).

En heb je al je goede voornemens lijst gemaakt? Je woord voor 2019 opgeschreven? Het is belangrijk dat je van alle dingen die je wilt gaan doen geniet. Misschien geniet jij wel zoals het nu gaat in je leven en heb je geen spannende dingen nodig om tevreden te zijn, hou je van een vast patroon en daar is helemaal niets mis mee!

Het is fijn als je oud bent en je terugkijkt naar je leven dat je geen spijt hebt als je dingen niet gedaan hebt of hebt uitgeprobeerd of stappen hebt ondernomen die je eigenlijk wel had willen doen. En dat je denkt, ik heb geleefd zoals ik het graag wilde.

“Nieuwe werkweek” verder lezen

2019!

1 januari 2019.
Een nieuw jaar met nieuwe doelen.
Toch? Of heb jij altijd doelen die na een maand al weer een beetje wegvagen. Doelen die misschien te groot zijn?
Je kan bijvoorbeeld een doel hebben om 15 kilo af te vallen maar dat klinkt ook best veel.
Je kan dan beter zeggen, ik wil 5 kilo afvallen deze aankomende 5 maanden en dan weer 5 kilo. Een kilo extra eraf is dan mooi meegenomen!
Je doelen bijstellen naar wat mogelijk is. Het dichterbij houden. “2019!” verder lezen

December blues

December blues, wie heeft ze soms niet?
Het erna toe leven kan heel leuk zijn, maar niet altijd.
Want ook al heb je veel zin in de feestdagen, je kan er ook heel erg tegenop zien.
Als je hoogsensitief bent, dan zou je misschien het liefst niet met een grote groep willen zitten met kerst of met oud en nieuw lekker thuis op de bank.
Maar het zou jammer zijn dat je er niet van kan genieten.

Hieronder een paar tips om het toch te kunnen genieten!

“December blues” verder lezen

Op weg naar kerst

De advent tijd is al begonnen. De tijd voor kerst.
Het begon op 2 december en is tot 24 december.
Naar kerst toe leven.
Lezen over wat er in de Bijbel staat over het Koninkrijk van God.
Hoe wij hier op aarde daarnaar kunnen leven.
Naar elkaar toe, want daarvoor zijn wij hier op aarde, om er te zijn voor anderen.
Het is niet: me, myself and I.
Door ons heen te laten zien wie wij zijn in Christus.

Klinkt misschien voor jou een beetje zweverig als je niet geloofd.
Als dat zo is dan zal ik het kort uitleggen.

“Op weg naar kerst” verder lezen